Моя го смених в събота. Резултат: за 2км колата отлепва 50 градуса, на 3-тия километър вече съм на ~90градуса и там си седи ... говорим за нормално софийско каране ~10мин (външна температура 11 градуса). Това са пълни измишльотини за по-ниската температура, запаси за високи обороти и не знам си какво ... дрън, дрън! Дедрата си ми седеше на 90 градуса целогодишно, след сменения термостат и алфата го прави. Ако не стигате 90 градуса проблема е ясен. По-горе пишеше минусите пък Вие си карайте ако искате с отворени термостатчета. Смяната на 8V е за около 20 мин стига да не скъсате някой опекъл се с времето маркуч.
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем със загряването на 155
Collapse
X
-
Lancia Dedra 1.6 i.e.
Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V
Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните и сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо.
-
Re: didofurnira
Първоначално публикувано от didofurniraдобре де в гр. си работи нормално
работата ми е на 2 км и три светофара вдига 50 О
ако я покарам повеч стига и 90 О
ама извън гр.
По магистралата седи малко над 50 градуса. Грубо 60. Влизам в града карам и малко по малко започва да повишава температурата до към 85 някаде.
Баща ми смени термостата и стария беше запекъл при леко отворено положение. Сега с новия държи 70-80градуса.sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Re: didofurnira
Първоначално публикувано от didofurniraбрее че да го сменям ли
утре и акумулатор ще купувам към 120лв
Прецени си. Сега идва зима. Виж ако в града имаш парно.. и ако можеш да си караш така. Не го сменяй
Аз не съм копувал термостата и незнам какви пари е.sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Днес сутринта следих внимателно датчика за температурата.
Та той беше постоянно с малко над чертата между 50 и 90.
Още от града умря там по магистралата не качи повече после към 5 като се прибирах пак показваше толкова.
Има си парно и това за мен е нормалната температура. Карах със 100-110.sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD
Comment
-
Първоначално публикувано от The_GameДнес сутринта следих внимателно датчика за температурата.
Та той беше постоянно с малко над чертата между 50 и 90.
Още от града умря там по магистралата не качи повече после към 5 като се прибирах пак показваше толкова.
Има си парно и това за мен е нормалната температура. Карах със 100-110.
Аз преди 3 дни смених моя и разликата е ОГРОМНА.
Пяля колата и тръгвам без да чакам да позагрее на място и след околу 5-6 км. каране с не повече от 1800-2000 об. колата вече е направила около 87-88 гр.( милиметър-два преди 90 гр.).Чак взех да се плаша като видях колко бързо загрява и се зачудих да не би да съм забравил да налея антифризИзминах околу 50 км.(малко градско и повече извингр.) и стрелката нито веднъж не мръдна оттам-без значение с каква скорост карах тя си стоеше като залепена :P
От парното и преди бях доволен,но сега... на 1-2 след няколко минути в колата не може да се стои и се налага да отварям прозореца,а температурата навън е под 0-та
Абе с 2 думи струва си 60-те лева и нервите покрай смяната :P155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
-
didofurnira
добре де днес сутринта в добрич беше -3 градуса
без да изчаквам трагнах за работа за 2 км вдигна 60 градуса
за извън градско температурата пада до 70-60 градуса
при 90-100км /ч
не съм пробвал при 130-140 км/ч дали достига до 90 градуса както каза Dodo 155alfa 155 1.8TS '93/ BRC/ ME + АП
Comment
-
Без значение колко е студено навън, щом ти работи термостата - ако ще и -50 да е той ще затвори и охлаждителната система ще работи само с малкият кръг. И ще си поддържа една постоянна температура. Между 80 и 90 градуса.
А познай колко по бавно ти загрява двигателя и от това се вдига разхода през зимата с прецакан термостат. Лятото не е толкова осезаемо.
А винаги има възможност някой от датчиците да не отчита коректно. За това си направи теста с паленето на колата на място и виж кога ще отвори термостата.Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от pr_00fБез значение колко е студено навън, щом ти работи термостата - ако ще и -50 да е той ще затвори и охлаждителната система ще работи само с малкият кръг. И ще си поддържа една постоянна температура. Между 80 и 90 градуса.Голям кеф :P
155 1.8 8v TS & FZR 600
Comment
Comment